ή ξεκαρδιστείτε μέχρις προσγειώσεως στη σκληρή καθημερινότητα. Ο Σίλας Σεραφείμ και η Λίλα Σταμπούλογλου (μέχρι να γεννήσει) στο Tin Pan Alley (Τουρναβίτου 6, Πλ. Ασωμάτων, Θησείο, Τηλ.: 2103210158).

σύλαςαφίσα 

Από τον θεατρολόγο και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα

Silas-3

Στον Πελοποννησιακό Πόλεμο άνθισε η σάτιρα του Αριστοφάνη, στην Ελλάδα της Κρίσης (τηρουμένων, βεβαίως, πάντα, των αναλογιών) η εκρηκτική παραληρηματική ακατάσχετη, αναποστόμωτη δομημένη φλυαρία του Σίλα Σεραφείμ. Το θαυμάζω αυτό το παιδί. Έχει άποψη για όλα. Και καλά για την πολιτική. Για αυτήν έχουν άποψη όλοι οι Έλληνες από αρχαιοτάτων χρόνων και ιδού τα χάλια μας. Δέκα Αθηναίοι έντεκα πρόεδροι. Αν ρίξεις πέτρα ή σκύλο θα χτυπήσεις ή …πρόεδρο. Okay, που λέμε κι εμείς οι νεοέλληνες. Άντε να έχει άποψη και για τον φασισμό. Και σ’ αυτό έχουμε άποψη όλοι, καταδικαστική (ή σχεδόν …όλοι).  Αλλά να έχει άποψη και για την ύπαρξη του Θεού, ε, αυτό πάει πολύ για μια stand-up βραδιά με το ποτό ανά χείρας. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα του νεοέλληνα. Μιλάει και γι’ αυτά που δεν …βλέπει, και γι’ αυτά που δεν κατέχει και γι’ αυτά που δεν πήρε πρέφα. Έτσι γεννήθηκε η Φιλοσοφία σε αυτόν τον ταραγμένο τόπο. Ο διασκεδαστής Σίλας Σεραφείμ είναι απόλυτος, έτσι… για τη δημιουργία τεχνητών εντάσεων, αντιθέσεων, συρράξεων, λέμε τώρα… Πάντως τα καταφέρνει μια χαρά το παιδί στο να κερδίζει με τον ιδρώτα του – κυριολεκτικώς – το χαβιάρι το επιούσιον.

σύλλαςσταμπούλογλου

Δίπλα του, απαστράπτουσα, εκθαμβωτική, αφοπλιστική, η απρόβλεπτη Λίλα Σταμπούλογλου, που μας γίνει μια άλλη άποψη της γυναίκας σε …ενδιαφέρουσα κατάσταση. Σύντομο το πέρασμά της από σκηνής, αλλά καθοριστικό. Της εύχομαι να γεννήσει κι επί σκηνής, γιατί τι πιο ωραίο για ένα νεογέννητο που κλαίει να το υποδεχτούν με γέλια και χαρές.

Για το βίντεο τώρα. Καλές οι σκηνούλες με τους δύο πρωταγωνιστές, αλλά γιατί θα πρέπει να ακούμε από πριν (και μάλιστα …υποτιτλισμένα) τα αστεία με τα οποία θα πυροβοληθούμε κατά τη διάρκεια της ακατάσχετης παράστασης.

Πατείς με πατώ σε. Δικαίως. Απολαύστε τους!

Κωνσταντίνος Μπούρας

www.konstantinosbouras.gr

Info:

Παραστάσεις Tin Pan Alley

50 αποχρώσεις του Greek

StandUp comedy Διάρκεια: 90′

Σάβ. Βραδ.: Σάβ. 10 μ.μ.