deletemaritarigi

 

Από τον θεατρολόγο και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα

 

Η παγκοσμιοποιημένη διαπολιτισμικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Άνθρωποι που συναντιούνται μέσω Διαδικτύου, ανταλλάσσουν υγρά, χαστούκια, φιλιά και δάκρυα, γίνονται ο καθρέφτης ο ένας του άλλου, αφού έχουν πριν καθρεφτιστεί στο ναρκισσιστικό είδωλο ενός fake προφίλ στο facebook, θυμώνουν, μετανιώνουν, προδίδουν κι απιστούν, μόνο και μόνο για να υπάρξουν, να αγαπηθούν, να νιώσουν κάποιοι, να μην είναι πια μόνοι. Βεβαίως, το μεγάλο κομμάτι στην πίττα το έχουν οι επώνυμοι, οι καταξιωμένοι (με ή χωρίς εισαγωγικά κι αποσιωπητικά), ηθοποιοί, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, χαρτούδες, φλιτζανούδες, μάγοι κι αστρολόγοι. Αλλά τι να κάνουμε; Ουδείς τέλειος κι όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίσα.

Επηρεασμένη από το Sex and the City, η Μαρίτα Ρίτζι φτιάχνει μια σύγχρονη σαπουνόπερα, α-λά ελληνικά. Με αντρίλα, βαρβατίλα, τρία παιδιά από τρεις γυναίκες, ένας σεκιουριτάς πρώην μοντέλο (του στυλ «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω») συναντάει μια πετυχημένη ηθοποιό που είναιο εντελώς αποτυχημένη στην προσωπική της ζωή, αν και …γάτα πεταλωμένη… κι εκεί αρχίζει ένα αλισιβερίσι τριτοκοσμικού γκλάμορους και γκαντεμιάς. Γιατί το παραμύθι γρήγορα ξεπροστιάζεται (σε 33 μέρες) κι απομένουν δύο επιλογές: 1. του χωρισμού, delete + empty trash και 2. του συμβιβασμού, της συμφιλίωσης με την εικόνα μας στον καθρέφτη του κόσμου.

Τι από τα δυο θα επιλέξουν οι δύο ήρωες; Η συνέχεια επί της σκηνής.

Γρήγορη παράσταση με πολλά κωμικά gangs που την απομακρύνουν από το κιτς και το μελό, δεν σώζουν όμως τα προσχήματα. Αφού η ξεπέτα και τα συναισθήματα δεν πάνε μαζί, η εκμετάλλευση κι ο σεβασμός, η αυτοεκτίμηση και το υγιές ερωτικό ένστικτο δεν διαπραγματεύονται… τουλάχιστον όχι για τους ρομαντικούς.

Το Διαδίκτυο ολοκλήρωσε αυτό που ξεκίνησε ο κινηματογράφος και προχώρησε με την τηλεόραση: την πολυπολιτισμική παγκοσμιοποίηση μέσα από την εμπορευματοποίηση των κατώτερων ενστίκτων του ανθρώπου. Ο Έρωτας ως συνάλλαγμα και το σώμα ως πετρελαιοπηγή.

Αν θέλετε να προβληματιστείτε χωρίς να πλήξετε μεταβείτε στο Studio Κυψέλης.

 

Κωνσταντίνος Μπούρας

www.konstantinosbouras.gr

 

info:

Στο ΘΕΑΤΡΟ STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ Ένας άντρας. Μια γυναίκα. Έρωτας στις μέρες του Internet. Ένα love story διαϕορετικό , για δυο σύγχρονους ανθρώπους , που γνωρίστηκαν , ερωτεύτηκαν και δοκιμάστηκαν ανταλλάσσοντας τα πρώτα λόγια… γραπτά, τα πρώτα χαμόγελα με τη λέξη lol να πρωταγωνιστεί και τις πρώτες ματιές μέσα από μια κάμερα και μια οθόνη! Ο έρωτας σήμερα αλλάζει μορφή, ξεχωρίζει στην προσέγγιση αλλά έχει πάντα την ίδια κατάληξη. Με δύο πιθανότητες. Καλή – κακή. Ποια θα είναι η τύχη των δύο ηρώων του έργου της Μαρίτας Ρίτζι; Μια όμορφη , ρομαντική, τρυφερή, ερωτική κωμωδία που επιθυμεί να σας κερδίσει από την Universe Art.

 

H Μάγκυ γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιός , γνωρίζει τον Ανδρέα ένα Σωματοφύλακα υψηλών προσώπων, μέσα από το Facebook θα ζήσουν τον απόλυτο έρωτα . Θα ονειρευτούν, θα ταξιδέψουν, θα φλερτάρουν με την αλήθεια και το ψέμα. Κρυμμένα μυστικά, διλήμματα και μεγάλες αποφάσεις. Μια ερωτική ιστορία, για τον έρωτα στα χρόνια του Internet!

 

ΣκηνοθεσίαΦωτισμοίμουσική επιλογή: Γιώργος Λιβανός

 

Παίζουν Μαρίτα Ρίτζι, Νίκος Χαλατζίδης, Μιχάλης Δρόσος & Άντα Σπηλιωτοπούλου

 

Σκηνικάκοστούμια: Γιοβάννα Πρασσίνου

 

ΧορογραφίαΚινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος

 

Κινηματογράφηση: Αντώνης ΜανδρανήςΜουσική: Πάνος Μαλανδρής

 

ωτογραφίες: Κώστας ΒολιώτηςΞακουστή ΧελάκηΖώης Τριανταφύλου Σφακιανάκης

 

Κομμώσεις : Gino Hair

 

Make up artist : Γεωργία Γιαννακούδη.

 

Δημόσιες σχέσεις & Επικοινωνία: Γιώργος Βιτωράτος

 

Υπεύθυνη Marketing : ΟρχιδέαΠαραγωγή : Universe Art

 

Παραστάσεις κάθε ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ στις 21.15μμ

Διάρκεια 90’

STUDIO ΚΥΨΕΛΗΣ (Σπετσοπούλας 9, Κυψέλη)