από τον θεατρολόγο και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα

Εικόνα

Από τις πλέον επιμελημένες και καλοτυπωμένες εκδόσεις παιδικών παραμυθιών. Η πρωτοτυπία έγκειται στην δίγλωσση διαχείριση τού εκπαιδευτικού υλικού, αφού εκτός από το λόγο, το παιδί-αναγνώστης έχει την ευχέρεια να αυτοσχεδιάσει με το ένθετο δισέλιδο τών αυτοκόλλητων, να ζωγραφίσει, να αυτενεργήσει, να συνδημιουργήσει εν τέλει μαζί με την έμπειρη καθηγήτρια Αγγλικής γλώσσας Τζένη Κουτσοδημητροπούλου, που γεννήθηκε, μεγάλωσε στην Αυστραλία, αλλά τώρα ζει με την οικογένειά της στη Βούλα Αττικής, Το εκπαιδευτικό της έργο είναι πολύπλευρο, αφού δεν εξαντλείται στην δια ζώσης επικοινωνία, αλλά παραδίδει και μαθήματα σε άλλες χώρες με τη βοήθεια τών σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων, γράφει παραμύθια, λατρεύει τα παιδιά κι εμφορείται από ουμανιστικά της ιδεώδη. Η γραφή της έχει χιούμορ και λακωνικότητα, το ύφος είναι απλό, η επικοινωνιακή της αμεσότητα αξιοσημείωτη. Τα θέματά της καθημερινά. Διακρίνοντας το ταλέντο της πιστεύω ότι σε πολυσέλιδα βιβλία θα εγγράψει υποθήκες για λογοτεχνικά βραβεία στο χώρο του παιδικού και νεανικού βιβλίου και όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και αλλού. Τα δύο πρώτα της λεπτουργήματα ανήκουν στη σειρά Τιμ και Τάρα τών εκδόσεων Αναζήτηση-Μικρόκοσμος. Αναζητείστε τα.

Εκπληκτικά άμεση, χαρούμενη κι ευστόχως μεταδοτική τής αγαθής ματιάς πάνω στον κόσμο η εικονογράφηση από την καταξιωμένη καλλιτέχνιδα τού είδους Ειρήνη Φράγκου.

Εικόνα

Είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά που θα απολαύσουν τις “Περιπέτειες στη φάρμα” και τους “Εθελοντές σε μπελάδες” θα κυνηγήσουν και τα επόμενα βιβλία με ανυπομονησία, χαρά και πλησμονή.