Οι Εκδόσεις ΝΙΚΑΣ

Σας προσκαλούν

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 8μμ

Στο ΕΚΣΤΑΝ ΘΕΑΤΡΟ / ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ 5,

Πατήσια. Tηλ: 2130210339)

 

Στην παρουσίαση τού πρόσφατου βιβλίου

Τού Δρ Κωνσταντίνου Μπούρα

 

ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ:

(Δραματικό υλικό για μετανεωτερικές παραστάσεις στην οθόνη του μυαλού μας, στις οθόνες του κόσμου που πάντα θα μας υπερβαίνει και πάντα τον περιέχουμε)

 

Θα συνομιλήσει ο συγγραφέας με την Στεύη Γ. Τσούτση, με την Ελένη Παπαχριστοπούλου και με το κοινό.

 

Αμέσως μετά (στις 9μμ) θα παιχτεί

Το βραβευμένο στο φετινό ANALOGIO FESTIVAL 2022 θεατρικό έργο «Σε κρατάω στην παλάμη μου…» που συνέγραψε η Ελένη Παπαχριστοπούλου πάνω σε στίχους τού ποιητή Κωνσταντίνου Μπούρα σε συνεργασία με τον ίδιον και περιέχεται σε αυτόν τον τόμο.

 

 

(Η είσοδος για την παρουσίαση είναι ελεύθερη,

Για την παράσταση όμως γενική είσοδος: 10 ευρώ)

 

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 

 

Σε αυτόν τον ευσύνοπτο τόμο ο Κωνσταντίνος Μπούρας καταθέτει είκοσι (20) δραματικά κείμενα για σκηνική, θεατρική, ραδιοφωνική, τηλεοπτική και διαδικτυακή χρήση. Συμπλήρωμα αλλά και αναπόσπαστο μέρος τής κυρίως ποιητικής του δημιουργίας, επαναφέρει τον τυπωμένο και προφερόμενο λόγο στην ενδεδειγμένη προσωδία του και ταυτόχρονα διερευνά τα κοινωνικά προβλήματα τού σύγχρονου κόσμου.

 

Περιεχόμενα:

 

 1. «Κορωνοϊός Ορέστης εστεμμένος υιός» (θεατρικό έργο σε δύο μέρη)
 2. «Σε κρατάω στην παλάμη μου…» (με τη συνεργασία της καλής μου φίλης Ελένης Παπαχριστοπούλου για το θέατρο Εκστάν, όπου και δοκιμάστηκε ως αναλόγιο, για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2020, λίγο πριν μπούμε σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού)
 3. I HOLD YOU LIKE A FLOWER IN MY PALM (Theatrical play with verses from Konstantinos Bouras composed by Eleni Papachristopoulou)
 4. «Ωραία Ελένη» (σπονδυλωτό, δωδεκάπτυχο θεατρικό έργο, βασισμένο στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, κατάλληλο για σχολικές και …εξωσχολικές παραστάσεις, γραμμένο με προτροπή της παλαιάς συνεργάτιδος και φίλης μου διά βίου, της Κυρίας ΣίσσυςΠαπαθανασίου, ψυχή κι οραματίστρια του Analogio Festival, στην οποία και το αφιερώνω).
 5. «Ο Άλλος» (δραματικός μονόλογος)
 6. «Ο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΣ ΓΡΑΦΕΙ…ΤΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ / THE NOVEL»(δραματικός μονόλογος με τριτοπρόσωπο αφηγητή που διολισθαίνει, αφού δεν είναι «παντογνώστης», πόρρω απέχει).
 7. «Με ξενερώνεις και ξερνάω πεταλούδες» (γραμμένο σε τοίχο της γειτονιάς μου) – σύντομος δραματικός μονόλογος.
 8. «Αντιθέσεις 369 – ΕΣΥ, ΕΓΩ, ΕΜΕΙΣ» (μονόπρακτο γραμμένο ειδικά για το καλοκαιρινό τεύχος του περιοδικού (δέ)κατα και ειδικά αφιερωμένο στον φίλο Ποιητή και Δάσκαλό μου Ντίνο Σιώτη, με ευγνωμοσύνη για την πολύχρονη συμπαράστασή του και συνοδοιπορία).
 9. «Ο ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΚΤΗΤΗ»(τραγωδία, συμπληρωμένη και βελτιωμένη εκδοχή του έργου που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά Στον Αστερισμό της Εκάτης, εκδόσεις Δωδώνη, Αθήνα 1997)
 10. Δίπτυχος φωνητικός διαλογισμός για το αρχαίο δράμα, βελτιωμένη εκδοχή των έργων (1. Όλη η τραγωδία σε μια ώρα, 2. Όλη η κωμωδία σε μια ώρα) που πρωτοδημοσιεύτηκαν στην “Κρίσιμη Δεκαλογία”, εκδόσεις Τάδε Έφη, Αθήνα 2017.
 11. Two sided vocal meditation for the ancient drama. Doubleviewofvocalmeditationforancientdrama, η (αδημοσίευτη μέχρι τώρα) μετάφραση του πιο πάνω έργου (1. Όλη η τραγωδία σε μια ώρα, 2. Όλη η κωμωδία σε μια ώρα), φιλοτεχνημένη εξαιρετικά από τον εκπληκτικό λογοτέχνη, εκλεκτό συνάδελφο και φίλο διά βίου Γεώργιο Σερεντίνη.
 12. 1821 play (μονόπρακτο για θέατρο δρόμου)
 13. Τερέζα και Μαργαρίτα, άσπονδες αδελφές (μονόπρακτο)
 14. ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΟΝΟΛΟΓΟΙ μανίας ιεράς
 15. Απώλεια (μόνον-πρακτον)
 16. Θάλασσα (αμφί-πρακτον)
 17. Απληστία (διά-πρακτον)
 18. Το ημερολόγιο ενός …λογικού (μονόλογος για πολλά …πρόσωπα)
 19. Μουσείο CERN (22/2/2222 μ.Χ., ώρα 22:22) (μονόλογος επιστημονικής φαντασίας)
 20. Φωτογονία / Photogonia

 

 

Σας περιμένουμε όλες / όλους με αγάπη και αφοσίωση στα ιδανικά τού Διαφωτισμού για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ!!!

 

Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας

https://konstantinosbouras.gr