ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

« Ο Μπούρας χορεύει, παίζει και δεν τραγουδά σε παρισινό καμπαρέ του Μεσοπολέμου ενόσω ζωγραφίζει με λέξεις τις αρτίστες»

 

Όλα αυτά θα συμβούν αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 18.30 στον φιλόξενο πολυχώρο του Match Point , Αινιάνος 1, πεζόδρομος ΓΣΕΕ (στάση μετρό Βικτώρια).

 

Ο Κωνσταντίνος Μπούρας θα παρουσιάσει τα παρισινά καμπαρέ και ένα ειδικό αφιέρωμα στο Moulin Rouge που φέτος συμπληρώνει 130 χρόνια ζωής.

 

Το  φεστιβάλ «Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» υποδέχεται τον ποιητή και κριτικό Δρ K. Μπούρα και σας καλεί να τον παρακολουθήσετε σε μια διάλεξη με άρωμα show!

“Ο Μπούρας χορεύει, παίζει και δεν τραγουδά σε παρισινό καμπαρέ του Μεσοπόλεμου ενόσω ζωγραφίζει με λέξεις τις αρτίστες”

 

Από τον ποιητή, θεατρολόγο και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα

 

Τα παρισινά καμπαρέ στον αντίποδα της θεατρικότητας του βερολινέζικου καμπαρέ ευνοούν τη χαρά της ζωής, ψυχαγωγούν χωρίς να προβληματίζουν ιδιαίτερα και γίνονται πόλος έλξεως ηδονιστών κάθε λογής, χωρίς να αποκλείονται φυσικά οι ποιητές, όμως οι εικαστικοί καλλιτέχνες φαίνεται ότι έχουν εκεί τη δεύτερη έδρα τους. Το Έρεβος, ακόμα κι αν εμφιλοχωρεί αυτό γίνεται μέσα από μια ελληνορωμαϊκή αντίληψη της ζωής ως πηγής ηδονών κι όχι ως κοιλάδας δακρύων. Η ουσία της σωματικότητας και του ρυθμού γίνεται εδώ σχεδόν συνώνυμη της ελευθεριότητας και δεν έχει να κάνει με πολιτικές σκοπιμότητες και σκοτεινά κίνητρα. Η δημοκρατία της διασκέδασης είναι μάλλον καρναβαλικού τύπου και θυμίζει περισσότερο Μεσόγειο παρά τις σκοτεινές κι ανήλιαγες μητροπόλεις του Βορρά. Το Παρίσι φέρει ακόμα τις γαλατικές επιρροές του…

Δρ. Κωνσταντίνος Β. Μπούρας

www.konstantinosbouras.gr