μέθοδοςΓΚΡΟΝΧΟΛΜ

Γράφει ο Χρήστος Ναούμ

Ο Καταλανός συγγραφέας Χόλντι Γκαλθεράν  έγραψε μια πικρή κωμωδία, που αφορά την επιλογή και την πρόσληψη διευθυντικού στελέχους σε πολυεθνική εταιρεία. Οι υποψήφιοι για αυτήν την θέση, διέρχονται  μια σειρά ψυχολογικών δοκιμασιών, οι οποίες αποσκοπούν στην εύρεση του «καλού ανθρώπου». Ουδόλως ενδιαφέρονται για την πραγματική ψυχική κατάσταση των υποψηφίων, παρά μόνο για την  «καλή» τους εικόνα.

Φημολογείται, ότι σε κάδο απορριμμάτων βρέθηκαν σελίδες με χαρακτηρισμούς υποψηφίων για την θέση ταμία, σε σουπερ μάρκετ.  Ο αρμόδιος υπάλληλος, που είχε την εντολή της καταγραφής και παρατήρησης, κάτω από το  πέπλο της δικής του ασφάλειας κι ανωνυμίας, έγραφε με υποτιμητικούς  χαρακτηρισμούς για τους λοιπούς υπαλλήλους.

στελιοςΚΑΛΑΘΑΣ

Το έργο με πυκνή πλοκή, έξυπνους και χιουμοριστικούς διαλόγους αφηγείται ακριβώς την ιστορία πρόσληψης ενός «μεγαλο-στελέχους». Όσο προχωρά, τόσο η δράση περιπλέκεται. Ενώ ο θεατής προσπαθεί να αντιληφθεί,  ποιος τυχερός θα καταλάβει την θέση, οι συνεχείς ανατροπές τον προλαβαίνουν.  Είναι απορίας άξιον, πως και γιατί ενδιαφέρει την  Εταιρεία η πρόσληψη ανθρώπων, με διαταραγμένη ψυχική υγεία και προβληματική συναισθηματική κατάσταση κι όχι ανθρώπων, με σύστημα αξιών και αρχών. Σημασία έχει, για τις σύγχρονες Εταιρείες το «φαίνεσθαι»  κι όχι η εσωτερική κατάσταση των προσλαμβανομένων, ακόμα κι αν αυτή αγγίζει  το παράλογο.

ΣΤΕΛΙΟΣΚΑΛΑΘΑΣ1

Η παράσταση κυλά γοργά, χωρίς διάλειμμα, χωρίς να κουράζει. Απεναντίας, το σωστό στήσιμο, η υπέροχη υποκριτική και τα καλοραμμένα  και φτιαγμένα σκηνικά, φτιάχνουν μια άρτια παράσταση. Όλοι οι ηθοποιοί ξεχωρίζουν για τις απολαυστικές ερμηνείες τους.

Δείτε την παράσταση και θα απολαύσετε μια όμορφη θεατρική βραδιά.

«Δεν έχει σημασία ούτε ποιοι είμαστε ούτε πώς είμαστε, αλλά ποιοι φαινόμαστε ότι είμαστεΗ πραγματική μας ταυτότητα δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε καν εμάς τους ίδιους…»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Μετάφραση: Τζέλα Αυλωνίτη, Θάνος Ροδίτης

Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης

Σκηνικά: Μιχάλης Σδούγκος

Κοστούμια: EviLee

Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλέκτρα Θεολόγη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Όθων Μεταξάς, Στέλιος Καλαθάς, Ιωάννα Δελάκου, Αντώνης Καλογήρου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων

Πέμπτη 21:15

Παρασκευή 21:15

Σάββατο 18:15(λαϊκή) & 21:15

Κυριακή 20:00

Τιμές εισιτηρίων

Πλατεία: 16 ευρώ

Λαϊκή, φοιτητικό: 12 ευρώ

Διάρκεια: 105’

ΕΝΑΡΞΗ: Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

www.methodgronholm.gr

www.facebook.com/gronholmmethod

ΘέατροΑΜΙΡΑΛ

Αμερικής 10, Αθήνα

Τηλ. 210.363.9385, 210.360.6192