στο ανανεωμένο και ανανεωτικό Εθνικό μας Θέατρο.

 

Ακόμα μία χρονιά με ευταξία και καθολική αποδοχή τιμωμένων και βραβευόντων αποδόθηκαν τα ύψιστα λογοτεχνικά εύσημα.

 

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού επέτυχε το άριστα και στην φετινή Τελετή Απονομής των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2021, καθώς και των Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2020 που πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 στις 21:00 στο Εθνικό Θέατρο, Αγίου Κωνσταντίνου 22 Αθήνα.

Η γενική εντύπωση ήταν της φιλοσοφικής σοβαρότητας, χωρίς να αποφεύγεται η καθημερινή χαρμολύπη στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

 

Οι βραβεύσεις αφορούσαν λογοτεχνικά βιβλία που εκδόθηκαν το 2020 κι είναι σαφές πλέον πως οι τελετές απονομής επανέρχονται στην ημερολογιακή σοβαρότητα (μετά από δύο διαδοχικές χρονιές καραντίνας).

 

Τα συγχαρητήρια ανήκουν δικαιωματικά τόσο στην Πολιτική Ηγεσία όσο και στα ακάματα, δημιουργικά και υποδειγματικά στελέχη τού Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Ιδιαίτερα απαιτητικό το έργο των επιτροπών, αξιολογητών και διοικητικών  υποστηρικτών, που φέρνουν εις πέρας κάθε χρόνο ένα τιτάνιο πνευματικό έργο διαβάζοντας με προσοχή και με αποκλειστικό γνώμονα την αίσθηση δικαίου προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη αξιοκρατία (θεμέλιος λίθος της Δημοκρατίας).

 

Το Εθνικό Θέατρο και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και πνεύμα παραδοσιακής φιλοξενίας την όλη εκδήλωση που ολοκληρώθηκε σε εύλογο χρονικό διάστημα και με απόλυτη συνεκτικότητα.

 

Σύντομα λοιπόν (προς το τέλος του έτους, ελπίζω) με τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία για τα βιβλία που εκδόθηκαν μόλις πέρυσι, το 2021.

 

Με σεβασμό, εκτίμηση, αναγνώριση τού τιτάνιου πολιτιστικού έργου που συντελείται τώρα στη χώρα μας,

 

Έμπλεος ενθουσιασμού,

 

Δρ Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής-κριτικός

https://konstantinosbouras.gr