%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%87%ce%b5%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83

 

Από τον θεατρολόγο και κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα

 

Σπεύδω αναφανδόν να υπερθεματίσω υπέρ της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας όταν οι συγγραφείς (επαγγελματίες ή ερασιτέχνες) διαπνέονται από ανθρωπιστικά ιδεώδη και προσπαθούν να μεταδώσουν μια νότα χαράς, αισιοδοξίας κι ελπίδας στα ζοφερά χρόνια της πολυπλόκαμης πολιτισμικής κρίσης που βιώνουμε όλοι εκόντες άκοντες («μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»).

Η Τούλα Μπούτου, αφού υπηρέτησε τον Άνθρωπο ως επιστήμων γιατρός, γίνεται τώρα και ιατρός ψυχών, συνθέτοντας μια ελαφρά μαύρη κωμωδία που ερμηνεύουν ολόψυχα οι καλλιτέχνες του Θεάτρου Ελπίδα. Μακριά από δήθεν λογιωτατισμούς, ψευτοδιανοουμενισμούς και μεταμοντέρνες αρλούμπες, η ερασι-τεχνία της συγγραφέως σε συνδυασμό με την πολύπλευρη καλλιέργειά της, τον άριστο χειρισμό της ελληνικής γλώσσας και τη φιλάνθρωπη χιουμοριστική της στάση απέναντι στα πρόσωπα, στα πράγματα και στις καταστάσεις που μας βαραίνουν, αναπηδά αβίαστο το γέλιο του θεατή, που ψυχ-αγωγείται και προβληματίζεται ταυτόχρονα, ενόσω του μεταγγίζεται από σκηνής η χαρά της ζωής και μια ηθική στάση απέναντι στα αδιέξοδα, που είναι πρώτα εσωτερικά και μετά εξωτερικεύονται. Επιτέλους, πρέπει να κατανοήσουμε ότι στα Χρόνια της Κρίσης, μόνον οι δημιουργικώς εξελισσόμενοι θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις των καιρών και θα επιβιώσουν με αισιοδοξία κι ευγνωμοσύνη που πηγάζει από την εσωτερική κυτταρική χαρά του καθημερινού βιώματος αυτού του θαύματος που λέγεται Ζωή και μόνον ένας γιατρός με σαράντα χρόνια κλινική πείρα μπορεί να το επιβεβαιώσει αυτό καλύτερα από έναν άλλον.

Η Τούλα Μπούτου κατατάσσεται επάξια στη χορεία των αξιοθαύμαστων ιατρών-θεατρικών συγγραφέων, όπως κι ο πανάξιος Χρήστος Ναούμ. Εκ μέρους της Ανθρωπότητας, τους ευγνωμονούμε.

Δείτε τις «Αναπάντεχες κλήσεις». Δεν θα χάσετε. Θα φύγετε ανανεωμένοι. Όσο κατεθλιμμένοι και να είστε, δια του ιαματικού γέλωτος θα θεραπευθείτε και θα διαχειριστείτε τις δεξιότητες και τα ταλέντα σας με αποτελεσματικότερο τρόπο.

  Άξιοι όλοι οι συντελεστές αυτής της ευοίωνης παράστασης:

Σκηνοθεσία: Χάρης Γεωργιάδης
Σκηνικά-Κοστούμια: ΜαριλέναΜέλη
Μουσική: SissyRada
Στίχοι: Τούλα Μπούτου
Μουσική επιμέλεια: Χάρης Γεωργιάδης
Φωτισμοί: Στάθης Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: ΜαριλέναΜέλη
Videoπροβολή: Νεκτάριος Μπουτεράκος

Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Βαμβακούσης

Παίζουν:
Μανώλης Δεστούνης
Νίτα Παγώνη
Αυγερινός Σουλόπουλος
Μαριλένα Μέλη
Γιάννης Διακονικόλας

Παραστάσεις:
Παρασκευή 9:00 μ.μ. – Σάββατο & Κυριακή 8:00 μ.μ.
Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά
Εισιτήρια: Κανονικό 12€ – Συνταξιούχων και άνω των 60 ετών 10€

Φοιτητικό, Ανέργων, Ομαδικό 7€

Προπώληση στο ταμείο του θεάτρου: Αριστοτέλους 53 & Σμύρνης 2, 10433 Αθήνα
Τηλέφωνο κρατήσεων: 6945262890 και 2108816780

Μετά χαράς να δω και να ξαναδώ θεάματα σαν αυτό που δεν προσβάλλουν την αισθητική μου. Γιατί τι άλλο είναι η κακογουστιά παρά άγνοια και ανηθικότητα; Ενώ το καλό είναι και ωραίο και χαρίζει αισθητική ηδονή στον αποδέκτη-συνδημιουργό. Ας παινέψουμε το Καλό μπας και πληθύνει.     Ίδωμεν!!!

 Κωνσταντίνος Μπούρας

www.konstantinosbouras.gr